MALZEMELER:
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kakao (25g)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Üst sosunu hazırlama için
- 1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
- Yarım su bardağı süt
Üzeri için:
- Ceviz
YAPILIŞI:
- Islak kek tarifi için ilk olarak Yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.
- Bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.
- Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
- Yağlanmış tepsiye dökülerek 170 derecede fırına sürülür.
- Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışıma yarım bardak süt ilave ederek 1 taşım kaynatılır.
- Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra 10 dk kadar sonra üzerine yavaş yavaş soğuk şerbet dökülür.
- Üzerine ceviz serpilir.
- Birkaç saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder