26 Haziran 2018 Salı

LABNELİ KAYISILI FINDIKLI KEK TARİFİ

MALZEMELER:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 kutu labne peyniri (300 gr)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 15 tane kuru kayısı
  • Yarım su bardağı fındık

YAPILIŞI:

  1. Öncelikle kayısıları tavla zarı gibi minik minik doğruyoruz.
  2. Fındıkları da bıçakla doğrayıp hazırlıyoruz.
  3. Kayısı ve fındık hariç diğer malzemeleri sırasıyla çırpıyoruz.
  4. Bu karışıma kayısı ve fındıkları ekleyip kaşıkla karıştırarak yağlanmış kalıba döküyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 40 dakika pişiriyoruz. Bardak ölçüsü 200 ml. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder