LABNELİ KAYISILI FINDIKLI KEK TARİFİ
MALZEMELER:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 kutu labne peyniri (300 gr)
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 15 tane kuru kayısı
- Yarım su bardağı fındık
YAPILIŞI:
- Öncelikle kayısıları tavla zarı gibi minik minik doğruyoruz.
- Fındıkları da bıçakla doğrayıp hazırlıyoruz.
- Kayısı ve fındık hariç diğer malzemeleri sırasıyla çırpıyoruz.
- Bu karışıma kayısı ve fındıkları ekleyip kaşıkla karıştırarak yağlanmış kalıba döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 40 dakika pişiriyoruz. Bardak ölçüsü 200 ml. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder