SÜTLÜ İRMİK TATLISI TARİFİ
MALZEMELER:
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 12 yemek kaşığı şeker
- 8 yemek kaşığı irmik
- 1 kg süt
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI:
- Sütlü irmik tatlısı yapmak için öncelikle soğuk sütü tencereye alın.
- Şeker ve irmiği ilave edin. Kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
- Ocaktan almadan önce vanilya ekleyelim ve karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.
- Tatlımızın yarısını borcama dökün.
- Üzerine kakaolu bisküvilerden 1 sıra dizin.
- Kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine boşaltın.
- İrmik tatlımız Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırarak birkaç saat dinlendirin.
- Soğuk olarak servis yapın. Servis yaparken üzerine ceviz, hindistan cevizi veya tarçın serpebilirsiniz.
- Dilerseniz muhallebiyi 3 eşit parçaya bölüp bisküvileri 2 kat halinde de dizebilirsiniz. Sizin tercihinize kalmış.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder