27 Haziran 2018 Çarşamba

SÜTLÜ İRMİK TATLISI TARİFİ

MALZEMELER:

  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 12 yemek kaşığı şeker
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 1 kg süt
  • 1 paket vanilya

 YAPILIŞI:

  1. Sütlü irmik tatlısı yapmak için öncelikle soğuk sütü tencereye alın.
  2. Şeker ve irmiği ilave edin. Kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  3. Ocaktan almadan önce vanilya ekleyelim ve karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.
  4. Tatlımızın yarısını borcama dökün.
  5. Üzerine kakaolu bisküvilerden 1 sıra dizin.
  6. Kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine boşaltın.
  7. İrmik tatlımız Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırarak birkaç saat dinlendirin.
  8. Soğuk olarak servis yapın. Servis yaparken üzerine ceviz, hindistan cevizi veya tarçın serpebilirsiniz.
  9. Dilerseniz muhallebiyi 3 eşit parçaya bölüp bisküvileri 2 kat halinde de dizebilirsiniz. Sizin tercihinize kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder