MALZEMELER:
Keki için:
- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1. 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Karamel sos için:
- 1 paket krema
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı ya da hazır karamel sos
Şerbeti için:
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 2 paket krema
Üzerindeki beyaz jöle için:
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
YAPILIŞI:
- Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
- Yumurta akları ve şekeri bir kapta krema kıvamına gelene kadar 10 dakika mikserle çırpın.
- Daha sonra sarıları da ilave edip yumuşak hareketlerle karıştırın.
- Sıvı yağ, su, kabartma tozu, vanilya ve unu da ilave edip yavaşça karıştırın.
- Tereyağıyla yağlanmış 35- 40 cm lik orta boy borcama veya düz bir kalıba dökün.
- 160 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
- Bu arada karamel sos için, şekeri tencereye alın. Devamlı karıştırarak kahverengi alana kadar eritin.
- Krema ve tereyağını da ekleyin. Katılaşan şekerin kaynayarak iyice erimesini sağlayın.
- Kıvama gelince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Pişen keke soğuduktan sonra kürdanla veya bir bıçakla delikler açın.
- Bir tencereye şerbeti için süt, krema ve şekeri ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın. Çok fazla ısıtmayın, ılıktan biraz sıcak olsa yeterli.
- Sütlü kremalı karışımı soğuyan kekin üzerine dökün, iyice yedirin.
- Soğuyan karamel sosu üzerine gezdirin.
- Dilerseniz görsellik için üzerindeki beyaz jöleyi hazırlayabilirsiniz.
- Beyaz jöle için malzemeleri orta ateşte koyu kıvam alana kadar pişirin.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Sıkma torbasına yerleştirip karamel sosun üzerine, enlemesine ve boylamasına sıkın.
- Son olarak bir kürdan yardımıyla yukarıdan aşağıya doğru yavaş bir şekilde desenin ortaya çıkmasını sağlayın.
- Bir kaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder