26 Haziran 2018 Salı

TRİLEÇE TATLISI TARİFİ

 MALZEMELER:

Keki için:
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1. 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Karamel sos için:
  • 1 paket krema
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da hazır karamel sos
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 paket krema
Üzerindeki beyaz jöle için:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

YAPILIŞI:

  1. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
  2. Yumurta akları ve şekeri bir kapta krema kıvamına gelene kadar 10 dakika mikserle çırpın.
  3. Daha sonra sarıları da ilave edip yumuşak hareketlerle karıştırın.
  4. Sıvı yağ, su, kabartma tozu, vanilya ve unu da ilave edip yavaşça karıştırın.
  5. Tereyağıyla yağlanmış 35- 40 cm lik orta boy borcama veya düz bir kalıba dökün.
  6. 160 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
  7. Bu arada karamel sos için, şekeri tencereye alın. Devamlı karıştırarak kahverengi alana kadar eritin.
  8. Krema ve tereyağını da ekleyin. Katılaşan şekerin kaynayarak iyice erimesini sağlayın.
  9. Kıvama gelince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  10. Pişen keke soğuduktan sonra kürdanla veya bir bıçakla delikler açın.
  11. Bir tencereye şerbeti için süt, krema ve şekeri ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın. Çok fazla ısıtmayın, ılıktan biraz sıcak olsa yeterli.
  12. Sütlü kremalı karışımı soğuyan kekin üzerine dökün, iyice yedirin.
  13. Soğuyan karamel sosu üzerine gezdirin.
  14. Dilerseniz görsellik için üzerindeki beyaz jöleyi hazırlayabilirsiniz.
  15. Beyaz jöle için malzemeleri orta ateşte koyu kıvam alana kadar pişirin.
  16. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  17. Sıkma torbasına yerleştirip karamel sosun üzerine, enlemesine ve boylamasına sıkın.
  18. Son olarak bir kürdan yardımıyla yukarıdan aşağıya doğru yavaş bir şekilde desenin ortaya çıkmasını sağlayın.
  19. Bir kaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder